Du er bra nok - uansett

Jeg tenkte å ta for meg ett viktig tema, nemlig selvtilitt, og kroppspress. Det er så utrolig mye kroppspress, og det ender veldig ofte med at folk får dårlig selvbilde. Folk legger om livsstilen sin helt, og de slutter å spise. Folk tørr ikke lenger å vise seg frem i bikini på stranda, eller å se seg selv i speilet. Sommerkroppen 2013 var også ett veldig stort fokus i år. Det er vi selv som har skapt dette kroppspresset. Vi legger stadivekk ut bilder på instagram, blogg, og vi snakker om hvordan den perfekte kroppen er. Men er det egentlig noe som kan defineres som perfekt? For meg er enten alle eller ingen perfekte. 

Samfunnets syn på hvordan man ser ut når man er perfekt er faktisk helt uoppnåelig, og idiotisk. Man kan ikke ha fine hofter, flat mage med markerte muskler, store pupper, langt glansfullt hår, fine klær hele tiden, perfekte bryn, lange svarte øyevipper og alt det tullet der. Ja, jeg synstes det er fint men det er skjeldent noen som har alt det der. Vi må slutte å se på det som perfekt, for det som egentlig er perfekt er slik hver og en av dere ser ut akkuratt nå. Høy eller lav, spinkel eller kraftig, langt hår eller kort hår, brun eller hvit - uansett hvordan du ser ut så er du bra nok. Det beste er å være seg selv. Du er bra nok uansett hva. Uansett om du spiser en hel kake alene, eller bare ett eple? Du kommer til å se like fantastisk ut dagen etter og det kan jeg love deg. Kanskje du ikke tror at du er vakker, men det er du. Uansett hva! Det er denne måten dere burde tenke på. Se deg selv i speilet og si minst 5 fine ting til deg selv hver dag. 5 ting er ingenting i forhold til hvor mange fine ting du kan finne med deg selv. Skriv det ned på en lapp, heng det opp på speilet, og les det hver gang du ser deg i speilet. Og ikke glem at du er vakker. 

Jeg skal ærlig indrømme at jeg ikke alltid har hatt så god selvtilitt selv. Håret mitt krøller seg og blir bustete, jeg liker ikke å gå i bikini, jeg er missfornøyd med nesa mi, beina mine osv. Men jeg har lært at jeg må jobbe for å endre på det som er mulig å endre på, og resten må jeg bare akseptere. Jeg har forandret livsstilen min mye på ett år. Nå spiser jeg masse sunt og trener en god del, fordi jeg vil bli fornøyd med meg selv. Ikke for å inponere andre eller skape kroppspress men rett og slett fordi jeg vil føle meg vel i min egen kropp. Det viktigste er å fokusere på det positive, og være seg selv! "En orginal er mer verdt enn en kopi, så vær deg selv!"


Jeg hadde ikke tenkt å skrive så mye om mobbing men det eneste jeg ville si var at jeg blir kvalm av bare tanken. At noen faktisk kan gå rundt å si stygge ting til folk bare for å føle seg bedre? Problemet ligger i mobberen og ikke den som blir mobba. Mobberene kan være med på å ødlegge ett helt liv, og tenk deg godt igjennom hvor sykt det er! Og spessielt nettmobbing er det veldig mye av. Nå som man kan være anonym på nett nesten overalt, er det så lett å bare skirve masse dritt, og sende. Men dere tenker neppe over hvordan personen som får alt drittet føler seg? Ikke bra hvertfall! Til dere mobbere: Tenk dere om hvor hjernedøde dere egentlig er, hvor umodne, feige og barnslige dere er? Rett og slett, bare slutt med alt dere driver med, dere er til å spy av! Dere ødlegger mennesker. Bare den lille stygge kommentaren din er ikke så lett å glemme som du tror. Det er akkuratt som hvis du krøller ett ark, tråkker på det og spytter på det. Hvis du tar det opp sier unnskyld til det, bretter det ut og tørker det. Er det like fint som før? NEI! Vil det noen gang bli som før? NEI! Mobbing fører til dårlig selvtillit, og det ødlegger synet man har på seg selv. 
Som jeg skulle sagt det selv!

Teksten og bilde over er hentet fra Kristina Andersen sin blogg. Og gud for ett innlegg. Jeg er 100% enig i alt som står der. Åpne øyene, og les innlegget! Kristina Andersen er virkelig en rå dame! Hvordan kan man ikke digge henne? Hun ser så positivt på alt! 
Les mer i arkivet » Juni 2015 » November 2014 » Oktober 2014


Aurora Råken. 18 år. Lørenskog.

For kontakt:
auroraraaken@hotmail.comhits